School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

a chur ar téad ins an pháirc.
    Chuaidh sé siar fhad leis an fhear agus chuir ceist air cá toighe a rabh sé ag cur na bó ar téad annsin.
    Mise fear de na daoine beaga arsa seisean agus thug muid linn dó bó nó bhí an bainne a dhith orainn agus d'fhág muid sean bheathach ina h-áit. Bhéarfaidh mé duit anois í agus beidh go leor bainne agaibh agus ní bhéidh sibh lá bocht go deo. Tháinig seo uilig isteach fíor agus bhí siad go saidhbhir ina dhiaidh sin.
  2. Bhí fear ann fad ó shoin agus bhí sé ag obair amuigh gach aon lá agus ag deireadh na seachtmhaine, nuair a thigeadh sé chun an bhaile, bhéarfadh sé punt do na mnaoí agus deirfeadh sé leithe go rabh sin fá choinne na coise
    AT1541: For the Long Winter
    Caitlín Ní Dhomhnaill