School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

an bruach, agus bhí sean-bhean ina suidhe faoi an bhruach.
    Deir na seandaoine go dtig leis na mná gearrfhiadh a dhéanamh daobhta féin maidín lá Bealtaine úire.
  2. Bhí bean ann fad ó shoin agus bhí mac amháin aici. Bhí bó mhór bhreac aca, agus bhí sí ar téad i bpáirc i gcúl an toighe. Bhí sí ag éirighe sean agus marbh siad í agus d'ith siad í.
    Ach aon lá nuair a bhíodh an mac amuigh ar an chaoran tchifeadh an bhean cailín agus bó bhreac leithe a chur ar téad ins an pháirc i gcúl an toighe, agus bhí sí cinnte gur badh í a ceann féin a bhí ann. D'innis sí seo dó'n mhac agus lá amháin choimhead sé féin agus chonnaic sé fear agus bó bhreac leis
    Caitlín Ní Dhomhnaill
    Máire Ní Dhomhnaill