School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

amach as.
    Nuair a tháinig lá an dlighe(ad) (fá) bí (choinne) siad ag deanamh amach cé aca an da phiobaire no an lánamhain og a marbhaidh an sean-duine D’imthigh an fear leis go dtí teach an dlighe. Nuair na rabh duine ar bith ag cainnt Chuaidh an fear suas agus dubhairt sé an cé ar leis an dá ghiota éadaigh seo is iad a marbaidh an sean-duine. Chuair fear an dlighe thart agus damharch sé ar chuid eadaigh áinn nduine. Tháinig se go dtí an lanamhain óg agus bhí giota beag géarta amach as gúna an bheirt sin. Agus bhí fhíos aca gur iad san a marbhaid an sean duine.
    Leigead ar shiubhal an dá phiobhaine agus [cróchád]? an lánamhain óg.