School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. Sgéal Pisreoga.
    Bí fear ann uair amháin agus d’iarr sé trí aithne. Oidhche amháin bhí sé ag briongáidigh agus shíl sé gor seo an aithne.
    An chéad aithne mala óir a fhaghail faoi crann a bhí ann. Nuair a d’éirigh sé ar [maidin]? d’amharc sé faoi an crann acht ní rabh dath ar bith ann. Annsin d’iarr sé an dara aithne mala airgead agus bí sé cinnte go bhfuigheadh sé an aithne seo.
    An dara lá nuair a d’éirigh sé d’amharc sé faoi an crann acht ní rabh dat ar bith ann, bhí se iongantach buadharta agus níor iarr sé an tríomhad aithne ar chorr ar bith agus ní tug sé isteach do brionglóidigh o sin amach.