Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

mar (sar) chuaidh an sgéal.
    Nuair a chuala an mhathair, goidé mar chuaidh agus nach rabh airgead ar bith leis, chuir sí suas a n-aprún ar a cuid súl, agus thoisigh sí a chaoineadh agus sgairt sí amach. A Chlauid amaidigh, a Chlauid amaidigh, cuirfear amach sinn, a rún, ar maidin i mbárach!”
  2. Sgéal pisreógach
    Bhí bean amuigh ag tabhairt biadh dé na cearca maidín lá bealtaine agus bhí trí na ceacair de pionna ann na gúna aicí.
    Tháinig bean fhadh léithe agus d’iarr cupla pionna uirtí agus fuair.
    An lá seo chuaidh an bhean a buaileadh maistreadh agus ní rabh sí ábalta a cruinneadh. Bhí sí a buaileadh o bhí am dinneara go dtí oidhche agus ní rabh sé buailte agus d’fhág sé annsin é.
    An chead (ba) lá eile d’éirigh an cleas ceadna duithe. D’innis sean-bhean duithe dá nigheadh sí na soitheadh
    Domhnall Mac Giolla Easbuig
    Srath na Bruaí, Co. Donegal