School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

D’iarr an fear air, an t-airgead a thabhairt dó, agus bhearfidh mise an capall duit-se.
    Annsin arso Claud, tá an mála trom, agus beidh tú saruighte leis, nuair a bhéas tú ins an bhaile. Mar bhíonn sé trom, bheirfidh mise an capall duit arís, agus chan orm - sa a bheas an locht.
    Glacfaidh mise an mála, cia bith, arsa - an fear, thug Claud an mála dó, agus chuaidh Claud a mharcaidheacht ar an chapall.
    D’fhág sé slán aige, agus d’imthigh leo. Bhí Claud ag cur an chapall na reath, tháinig fearg ar an chapall, agus bhuail Claud é, agus bhuail an capall Claud isteach ins na cosa, agus chaith sé Claud isteach i gcúl an chlaidhe. Bhí sé na luighe annsin ar feadh tamaill, agus ní thiocfadh leis bogadh.
    Óch arsa Claud ní fheicfidh duine ar bith, mé ar dhruim capaill go brath arís. Acht dá beith duine ar bith eile a bheadh ann, thuitfeadh sé marbh. Acht bhí an t-adh orm-sa.
    D’éirigh sé suas ins an deireadh, agus chuaidh sé, i ndiaidh an chapall. Bhí fear ag teacht an bealach mór, agus bó leis, agus bheir sé greim ar an chapall.
    Nuala Ní Dhomhnaill
    Eamonn Mac Giolla Easbuig