School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

na leanbh.
    Bhí luthghair mhór ar an athair agus tugh sé leis an gasúr agus an sréaduighe chun an bhaile agus bí féasta mór aca an lá sin agus bí siad beo go maith ó sin amach.
  2. Sgéal Pisreógach.
    Bhí fear ann fad ó shoin agus bí bó bhreágh aige agus smaointig sé go [dtarbhfaidh]? sé chun an aonaigh í le díol. Bhí neart bainne aicí agus bí sgeala a codach go maith uirthi. Ar an bealach chun an aonaigh dó casadh fear air agus beannuigh sé dó, agus dubhairt sé gur deas an bó. Bí an bheirt aca na seasamh ag comhradh ar feadh leath-uair, agus bí an bó na seasamh ag a dtaobh.
    Ní (thiocfaid) thiocfadh leis an fhear seo deireadh ionganta’s a dheánamh de’n bhó a choidhche Seasuigh fear na bó tamall eile agus dá seasuigeadh sé annsin ó shoin sheasuigheadh seisean seisean fosta. Sa deireadh rinne an fear ina rabh an bó leis spreacadh imtheacht acht ní rabh an bhó ábalta siubhal. Phill an fear chun an bhaile agus nuair a bhí a
    Anna Nic Aodhachain
    An Chorrmhín, Co. Donegal