School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    t-slat air d’éirig sé agus siubhal sé na bhaile agus bhí luthghair mór (orm) orta roimhe. Tháinig an bean draoideachta lá thar na bhárach agus d’iarr sí ar Paidín agus ar Seáinin thol síos go dtí an áit a rabh an t-ór agus chuaidh siad ach níor pill siad ní ba mó agus bhí an bean agus an fear buadhartha ó sin amach agus ní rabh sé i bfad ó sin go bfuair an fear bás.
  2. Na daoiní beaga.
    Bhí fear ag áirneál i dteach oidhche amháin agus bhí sé indiaidh a bheith ag (imteacht) imirt cárdaí agus bhí sé dul na baile nuair a casadh scaifte daoine beaga air agus thug siad leobhta é isteach i mbinn mór é agus bhí sé annsin trí lá gan a teacht amach agus lá amháin d’imtig siad uilig amach as mbinn agus bhí an fear astoigh agus cuartughadh sé leis.
    Ins an deireadh fuair sé doras agus go díreach nuair a bhí sé ag teacht amach bhí na daoine beaga uilig teacht agus pill sé (?)
    Sorcha Nic Pháidín
    An Chorrmhín, Co. Donegal