School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    Nach gur é a b’fhearr, de’n iomlán. Nó nach dtabharfadh sé spáis de íseal, nó uasal. Ná dó óg ná dó shean.
    Nuair a tháinig an bás, gur shíl Séan an oiread sin dó. Rinne sé doctúir dó. Acht thug sé comhairle amháin dó, duine ar bith a fheicfheadh sé eisean a chosaibh a bhaint dó, agus duine ar bith a fheicheadh, eisean an ceann a bhaint dó.
    Bhí Séan ag dul thart, agus doigh bhréagh air. Acht chuala sé go rabh fear uasal a rabh farral air tinn, agus go rabh an oiread seo airgid aig le doctúir ar bith, a bheadh ábalta biseach a dheánamh dó.
    Nuair a chuala an fear uasal seo, go rabh an fear seo, iongantach maith ag deánamh léas. Cuireadh fá choinne Shéan agus bhí an bás ag a cheann, agus é ag bagairt ar Shéan gan baint leis. Acht diarr Séan a cheann a chur ag a chuid cosa, agus a chosa a chur ag a cheann.
    Rinneadh sin leis, agus fuair an fear uasal biseach. Fuair Séan cuid mhór airgead, d’imthigh sé ná bhaile, agus fuair sé féin bás.
    AT0332: Godfather Death
    Anna Ní Bhaoighill