School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

na trí chomhairle aige agus an tuarastal.
    Bhí dlíogh ann lá thar na bhárach agus bhí an bheirt fheidleóir le bheith crochta. D’imthigh an fear seo lá thar na bhárach go dtí an dlíogh agus chuir sé ceist an dtiocfadh leisean labhairt. Dubhairt an dlighteóir go dtiocfadh. Labhair sé agus dubhairt sé an fear agus an bhean a rabh píosa éadaigh amach as cóta an fhir agus píosa eile amach as seal an mhnaoi gur bheith sin an bheirt a bhí cionntach. Badh é an bheirt a bhí ag mionnadh badh é sin an bheirt a bhí cionntach. Fuair an bheirt feidleóir saor agus crochadh an fear agus an bhean.
  2. Fa dtaoibh de’n truír a rabh garradh deas aca.
    Bhí beirt fhear agus bean ann fad ó shoin agus bhí garradh deas aca. Bhí achan chineal crainn agus blátha ag fás ann ag(us) bhí cuid mhór daoine teacht amharc air.
    Lá amháin tháinig bainríoghain amharc air agus dubhairt sí gur an garradh a badh dise a chonnaic sí ar ariamh agus go rabh achaon chineal ag fás ann acht trí nigh agus go bhfuigheadh siad iad ins