School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    Pillidh mé i gcionn na bliadhna. Bhí seisean ar shiubhal leath-bhliadhain ach níor phill sé ar chor ar bith.
    Dubhairt an fear a bá óige go rabh seisean ag imtheacht leis (na (bf). Dubhairt an t-athair leis na bhfeiceann tú caidé rinne do (dh) chuid deathbhrathaire ní phill siad ní ba mhó.
    Annsin dubhairt an mhac go rabh sé ag imtheacht leis na ni miste liom. Thoisigh an t-athair bhocht a ghol agus d’iarr sé air fanacht seachtmain eile. D’fan ach ní rabh sé sásta ar chor ar bhith.
    Sé bliadh(ain)na na dhiaidh seo tháinig fear de na mic na bhaile agus sin an n-áit a rabh an luthgháir agus an chuideachta ná bhí neart airgid (a) leis. Chuir an t-athair ceist air an bhfacaidh sé a mhac eile i n-Albain, dubhairt sé na bhfacaidh. Dubhairt an fear na rabh air shiubhal (arm) ariamh go rabh seisean ag imtheacht anois. Dubhairt an t-athair leis na pillidh tú roimh bhliadhain, dubhairt sé go bpilleadh cinnte.
    D’imthigh leis agus bhí sé shiubhal bliadhain ach níor phill sé. Bhí an t-athair agus an mac ag fanacht leis, gan aon lá ach níor tháinig sé.
    Bhí an t-atháir agus a mhac beo go maith ar feadh tamaill acht (g) chaith siad a gcuid airgid.
    Sorcha Nic Pháidín