School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    mhór ceist air, goidé a bhí sé a dhéanamh ins an bhaile. Dubhairt seisean go rabh sé ag dul chun na Flaitheas, agus mar bhí dúil aige, go leigfeadh sé eisean isteach. Tháinig an fear amach agus leig an fear eile isteach. D'imthigh an fear eile leis na bhaile.
    Nuair a tháinig na fir a bhí istoig amach, thug siad leo an mála agus chaith siad amach ins an fhairrge é.
    Lá thar na bhárach bhí siad ag dul thart an bealach mór. Chonnaic siad an chéad fhear ag coimead caorach. Dubhairt siad nach rabh maith ar bith a bheith leis go rabh sé ábalta fághail amach is gach uile rud.
  2. Bhí fear agus bean ann. Bhí gasúr beag amháin aca. Nuair a bhí an gasúr dhá bhliadhain déag, fuair a mháthair bás.
    Pós an t-athair arís agus bhí an bhean na leas mháthair ag an gasúr agus bhí sí iongantach olc dó. Lá amháin ars an gasúr leis féin imtheochaidh mé liom
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    Máire Ní Dhuibhir