School: Mín an Chladaigh (roll number 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Donegal
Seán Mac Fhionnaile

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear bocht ann aon uair amháin, agus ní rabh culaith éadaigh aige le cuir air 'un Aifrinn Dia Domhnaigh, agus smaointigh sé go rachfhadh sé amach a' chruinniú ar na comhursain.

(continued from previous page)
    fhir aicí, agus thug sí do’n fhear bhocht í, a d’iarr sí air a ghabhail amach ‘un Aifrinn an chéad Domhnach eile agus an chulaith a chuir air.
    Nuair a tháinig an Domhnach, chuir sé air an chulaith agus d’imthigh sé ‘un Aifrinn. Shuidh sé isteach í suidheach i dtaobh an tigh pobail, agus tháinig an sagart amach, agus thoisigh sé ar an Aifreann. Acht cé bith a bhí air ní thiocfadh leis an t-Aifreann a leigheamh.
    Thionntuigh sé thart ar an [altoir]? agus chuir sé ceist an rabh aon Albanach istigh agus char labhair aon duine. Thosuigh sé ar an Aifreann arís acht níor éirigh leis; agus thionntuigh sé agus chuir sé an cheist cheadhna, acht níor labhair duine ar bith.
    An tríomhadh iarraidh, d’éirigh leis mar an gceadhna, agus chuir sé ceist annsin an rabh duine ar bith istigh a rabh culaith Albanach air. D’éirigh an sean duine ná sheasamh agus dubhairtm go rabh culaith
    Aodh O Briain
    Mín Lárach, Co. Donegal