School: Mín an Chladaigh (roll number 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Donegal
Seán Mac Fhionnaile

1. Scéal (continued)

Bhí Éireannach 7 Sasanach ann aon uair amháin. Ní raibh airgead ar bith ag an Éireannach acht bhú trí pingne ag an t-Sasanach.

(continued from previous page)
    sé ag dhul suas leis san spéir, agus go bfacaidh sé cuid mhór daoine naomhtha. Mhusgail sé an t-Éireannach, agus d’innis sé an bhrionglóid dó, acht dubhairt seisean go dteárn sé ceann i bfad níos feárr, gur shíl sé go rabh sé fhad shuas san spéir agus nach bpillfheadh sé níos mo. Fuair seisean an t-arán.
  2. Seanscéal

Bhí fear bocht ann aon uair amháin, agus ní rabh culaith éadaigh aige le cuir air 'un Aifrinn Dia Domhnaigh, agus smaointigh sé go rachfhadh sé amach a' chruinniú ar na comhursain.

Sean Sgéal.
    Bhí fear bocht ann aon uair amháin, agus ní rabh culaith éadaigh aige le cuir air ‘un Aifrinn Dia Domhnaigh, agus smaointigh sé go rachfhadh sé amach a’ chruinniú ar na comhursain.
    Chuaidh sé isteach i dteach Albanach, a rabh fear na mná indiaidh bás fhághail. Bhí culaith úr de chuid an