School: Mín an Chladaigh (roll number 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Donegal
Seán Mac Fhionnaile

1. Scéal

Bhí Éireannach 7 Sasanach ann aon uair amháin. Ní raibh airgead ar bith ag an Éireannach acht bhú trí pingne ag an t-Sasanach.

Sgéal. . .
    Bhí Éireannach agus Sasanach ann aon uair amháin. Ní rabh airgead ar bith ag an Éireannach acht bhí trí pingne ag an t-Sasanach. Chuaidh an Sasanach isteach í siopa a bhí ann agus cheannuigh sé arán. Acht is beag a fuair sé ar na trí pingne a bhí aige.
    Tháinig sé amach agus chuir sé ceist ar an Éireannach an rabh seisean ag iarraidh a dhath. Dubhairt sé go rabh sé ag iarraidh loistín go maidín. D’iarr an Sasanach air a bheith leis go dtí an teach loistín a bhí aige-san agus go rannfhadh sé an t-arán leis. Ar an bhealach daobhtha go dtí an teach dubhairt an t-Éireannach nach ndeánfhadh an t-arán mórán maith do bheirt. Dubhairt an Sasanach “Cé bith againn is feárr a dheánfhas brionglóid anocht thig leis an t-árán uilig a bheith aige”.
    Tháinig siad go dtí an teach loistín agus chuaidh siad isteach. Nuair a tháinig am luighe chuaidh an bheirt aca go dtí an seomra agus chuaidh siad a luighe. Rinne an Sasanach brionglóid go rabh
    AT1626: Dream Bread
    Eibhlín Ní Chuireáin