School: Mín an Chladaigh (roll number 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Donegal
Seán Mac Fhionnaile

1. (continued from previous page)
    cuideadh an Spiorad Naomh, an Spiorad Naomh a theacht agus seilbh a ghlacadh ar ár gcroidhe, ár gcoinsise a ghlanadh ó gach uile smál peacaigh agus a bheith síothchánach, charthannach leis an chomhursan . . . .
    (3) A Dhia, is mé an créatúr lag faoí ualach throm.
    Dá mhéid mó pheacaigh ag aithrigh liom, Acht ad mhuighim creideamh Dé go síor, le grádh mó chroidhe is le dochas fíor, I gcois na Croise, guidhim suas, Ó Iosa, ár Dtighearna, claoidh chugainn anuas.
    (4) Beannuighmíd dibh, a fhirinne, Críost, atá annseó ag feitheamh le éiséirghe ghlórmhar. An té a dfulaing páis ár bhur son go dtugaidh sé suaimhneas siorraidhe díbh, Amen.
    (5) Casadh orm an Mhaighdean Mhuire amuigh ar an talamh beannuighthe, trí leabhair in á láimh dheis agus trí shagart ag gabhail cheóil. Seacht míle gheobhthaí geaftaí na bFhlaitheas a fhosgladh agus gheobhthaí