School: Mín an Chladaigh (roll number 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Donegal
Seán Mac Fhionnaile

igcuideachta arais, agus tá sí annseó anois má thig leithe a rádh go bhfuil mé bréagach".
    "Anois tá an claidheamh agat-sa agus an domhan ní bfuighidh do bhuaidh. Nuair a bhéarfas tú an claidheamh dó Ghruagach na gcleas, bhéirfidh an claidheamh léim agus leigfidh sé trí sgread as. Déirfidh sé go bhfuil locht ann, abair thusa nach bhfuil dá mbeadh fhios aige an dóigh le greim a fhaghail air.
    Ma bheireann sé an claidheamh duit-se arais coimhead tú féin agus na leig leis é".
    Tháinig Rí Chruachain Chonnachta go h-Éireann annsin agus rinne sé mar a h-iarradh air. Nuair a fuair sé an claidheamh in a láimh an darna h-uair steall sé an ceann dó ghruagach na gcleas.
    Pósadh é féin agus an cailín doigheamhail, agus bhí mise ar an bhainfheis. Fuair mé stócaí bainne reamhar agus bróa paipéar, léim mé anuas go bárr Chnoc Fola agus níl fhios agam caidé d'éirigh daobhtha ó shoin.
    AT1088: Eating Contest
    AT1121: Ogre's Wife Burned in his Own Oven