School: Mín an Chladaigh (roll number 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Donegal
Seán Mac Fhionnaile

1. (continued from previous page)
    siad agus d'ól siad a sáith. Chuaidh sé 'un cómhraidh annsin, achan diune ar a scéal féin go dtí gur tharraing Rí Chruachain Chonnachta air an gnoithe abhí aige féin.
    "Níl fhios agam, a dhuine uasail, tá eagla orm gur doiligh an claidheamh sin fhághail.
    Bhí cúirt a' mhic píosa beag uaidh chúirt a athair. Nuair abhí sé tamall san oidhche "Gabh síos go dtí an doras anois agus iarr an claidheam, acht má rinne tú ariamh é, tabhair iarraidh aníos annseó arís.
    Chuaidh sé síos go dtí an doras agus d'iarr sé an claidheam agus d'imthigh s na rith aníos an bealach mór arís.
    D'éirigh mac an ríogh amach as an leabhaid, chuaidh sé suas agus bhuail sé buille ar chúirt athara, agus steall sé giota amach ar a' choirnéal. Chuaidh an t-athair amach
    "A mhic ó" arsa seisean "an ag gabhail a leagaint cúirt d'athara atá tú?"
    "Leagfhaidh go dtí an talamh, nuair a choingbheochar gailtín ar bith fá'n teach a gheobhadh a chroidhe ghabhail a iarraidh mó chlaidimh orm-sa." D'imthigh sé annsin
    AT1088: Eating Contest
    AT1121: Ogre's Wife Burned in his Own Oven