Scoil: Cnoc an Stolaire (uimhir rolla 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dó achan áit a rabh cead aige an t' eallach a chur ach dúbhairt an maighistir leis gan an t' eallach a leigint isteach í n' gáradh na bhfáthach ar a bhfachfaidh se aríamh nó go g' cuirfidh chun báis é sa bhomaite sin. Dúbhairt an seirbhíseach gan eagla ar bíth a bhéith air fhad is bhí an t' eallach faoí na chúramsa,. Dimthigh an maighistir leis annsin go bréagh pléisiurdha. Nuair a fuair seán an seirbhíseach ar shiúbhal é d' fosgal sé geafta galanta óir a bhí os coinne teach na bhfáthach agus leig sé isteach an t' eallach ann go dtí go rabh síad as amharc ins an fhéar mhór fhada a bhí ins an gháirdín. Chuáidh sé fhéin isteach ar a bhonnáidh annsin agus cha rabh fuaim nó torman lé cluinnstin aige. Chuáidh sé síos go fáitchighthe annsin go dtí an seomra agus baineadh stad as nuair a chonnaic sé na triúr fátháigh na g' codhladh ins an leabáidh cheadhna agus a g' cuid claidheamh agus a g' cuid cultacha crochta anúas ar
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    Máire Ní g Cionnlaoi