School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. Bhí maighistir ann aon uair amháin agus gan aige ach é fhéin agus a sheirbhíseach. Bhí an maighistir na shúidhe go té agus gan aon rud ag cur isteach air ach rud amháin se sin an dróch sheirbhíseach seó a bhí aige nach rabh ábalta a chuid ba a choimhead dó. Bhí triúr fátháigh na gcomhnúidhe in aice leó agus bhí eagla mhór ar achan duine roimhe an triúr cheadhna sin mar bhí siad iongantach láidir agus níor eirigh lé aon duine ariamh iad a chur faoí smacht.. Bhí go maith agus ní rabh go h'olc. Deirigh leis an mhaighistir seirbhíseach úr fháighal agus nuair a bhí seachtmhain caitte aige seo ag spaisteóracht thart agus ag eirígh eolach ar an áit, thug an maighistir leis é go dtí páirc a bhí giota fada ar shiúbhal on teach agus thaisbean
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    Máire Ní g Cionnlaoi