School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. Sgéaltaí Grinn. (Fíora)
    Tugadh aiste le sgríobhadh do na páistí ar an sgoil, ar "Cuairt An chigire". (Bhí dhá chigire sa sgol cupla lá róimh ré). Seó mar a thoisigh gasuir amháin ar an aiste. "Thainig beirt fhear isteach go teach na sgoile an lá fa dheireadh agus fear uasal abhí ibhfhear acu agus cigire abhí san fhear eile"!
    Thainig gasur beag isteach chuig na mháthair lé amháin agus coróin mhuire leis a fuair sé caillte cois na h-abhna. "Amharc a mháthair ar seisean an choroin mhuire a fuair mé shíos ag an abhainn agus níl Dia ar bith air." (Bhí an iomhaigh ar shuibhal de'n chros). "Ca bhfuil Dia do bharamhail"? ar seisean léithe.
    Ó níl fhios agam" d'freagair an mháthair nó bhí sí gnoitheach ag deanamh rud eighinteacht eile. Níor labhair an gasur ar feadh tamall maith. Bhí sé na shuidhe agus é ag amharc isteach sa teinidh. Sa