School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    "Éirigh go luath ar maidin, tabhair leat mála coirce nó cé bith gráin atá tú gabhail a chur, seasuigh i lár an chuibhreann agus caith crág do thar do ghualainn. Annsin fág an gráinín is fuide ar shiubhal agus bí cinnte gur bé an ceann is faide ar shuibhal é, agus cur i dtaisgidh é"? Shíl Eoin gur greannmhar an chainnt í seó, ach ar maidín d'éirigh sé agus rinne sé mar a h-iarradh air. Thóg sé an grainín agus chur sé isteach imbocsa snaoisín é agus d'imthigh sé leis na bhaile. Fa chionn leath-uaire thainig a chomharsan aníos fhad leis, agus dubhairt sé "leig Peigí amach as an bocsa snaoisín agus ní bhainfidh muid duit feasta"? Leig Eoin amach an grainín choirce agus ó shin amach d'éirigh go maith le Eoin go raibh sé 'na fhear saidhbhir.
    (Fadó shoin deirtear go dtiocfadh le na mná tionntadh isteach i gcrúth ar bith agus cuid mhór damaiste a dheanamh.)