School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal

Fadó shoin ba ghnáthach le Naomh Cholmcille theacht na paraiste seó ó am go h-am.

Seumas Mac Giolla Bríghde - Aois 52
    Baile an Droichid
    Bunbeag
    Fadó shoin ba ghnóthach le Naomh Cholumcille theacht na paraiste seó ó om go h-am. Bhí dúil mhóir i bpáistí aige agus chaitheadh sé a chuid ama uilig ag súgradh leó agus ag cur ceisteanna ortha agus d'innseochadh siad a gcuid triobloidí beige uilig do.
    Lá amháin d'éirigh dhá ghiorsach bheig as Machaire- Gathlan go moch ar maidin agus d'imthigh siad na Bhunbhig fa choinne arán. Sé an fáth ar éirigh siad go luath, na bhí eagla ortha go gcasfaidh Columcille ortha agus go mbéadh sé ag iarraidh cuid de'n arán ortha agus bhí siad fa choinne coir bealaigh a dheanamh air. Thainig siad aniar an tráigh agus nuair abhí siad ag gabhail thart ag
    Séamas Mac Giolla Bríghde
    Baile an Droichid, Co. Donegal