School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (no title)

Bhí rí 7 báinríoghan ann uair amháin araibh beirt mhac aca darbh ainm daobhtha Tadhg 7 Brian, 7 níl fhios goidé an meas abhí acu ar na mic sin.

Bhí Rí agus bánnríoghan ann uair amháin araibh beirt mhac aca darbh ainm daobhtha Tadhg agus Brian, agus níl fhios goidé an meas abhí acu ar na mic sin. Bhéadh an bheirt acu amuigh ag seilg achan lá.
    Lá amháin bhí an bheirt acu amuigh ag seilg agus lean siad giarrfhiadh rith an lae go raibh an oidhche ann. Dubhairt Tadhg le Brian sa deireadh go raibh sé tuirseach agus go raibh an t-am acu an baile a bhaint amach. "Ó tá mise tuirseach de'n bhaile" arsa Brian agus níl mé dul na bhaile feasta.
    Rinne Tadhg a dhithcheall le na dhearthathar a mhealladh leis na bhaile, ach ní raibh gar do ann agus b'eigin do pilleadh na bhaile leis fhéin. Bhí buaidhreadh agus brón mór ar an Rígh agus an bhanrioghan
    AT0303: The Twins or Blood‑Brothers
    Nóra Ní Ghallchobhair