School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

Bhí fear ann uair amháin dar bhainm Micí Bán 7 bhí sé na chomhnuidhe ar an Chaiseal.

Bhí fear ann uair amháin dar b'ainm Micí Bán agus bhí sé na chomhnuidhe ar an Chaiseal. Bhí saoghal a' mhadaidh bháin ag Mici. Luigheadh sé siar le bolg lán agus d'éireochadh sé aniar le bolg fomaimh fhad as mhair a chuid airgid do, ach thainig an bhochtaineacht sa deireadh agus b'eigean do Mhici bheith ag smaointiú ar sheift inteacht le na chuid a shaothrú. Shocruigh sé go n-imtheochadh sé féin agus Máire (a chéile) go Meirioca. D'fhan siad in Dhoire an oidhche sin le greim a fhághail ar bhád Mheirioca lá thar na bhárach. Níor chodhlaigh Mici bocht moran an oidhche sin nó bhí a chroidhe a bhriseadh le cumhaidh. Bhí sé ag amharc amach ar fhuinneóig nuair a chonnaic
    AT1641: Doctor Know‑All
    Antoin Mac Suibhne