School: Doire Beag (B.)

Doirí Beaga, Co. Donegal
Liam Mac Giolla Chomhghaill

1. Deirtear fa dhuine na beathadhach brudhamhail a thig an t-shaoghail Domhnach an Casc, go bhfuil bas duine air.
    Na toigte a ghnithi ins an gaedhealtacht san am a chuaidh thart bheadh dha dhoras ar an chistinighe. Beadh doras na gaoithe i gconnuidhe druidte agus an ceann eile fosgailte.
    Da mbeadh corp le tabhair amach as theach aca seo, dfosglithaidh an doras druidte le na thabhairt amac air in ait ar an doras fhosgailte.
    I dteach faire ni lastai coineal le coineal eile, na dha choineal le aon lasog amhain. Bhithear ag geilstin go dtiocfadh mi adh le linn chuid de na neithe seo dheanamh.