Scoil: Doire Beag (uimhir rolla 14503)

Doirí Beaga, Co. Donegal
Sibéal Ní Ghallchobhair

Ar an leathanach seo

1. Nuair fhoscluigheas fuinneógaí an lae fosgluighim'se fuinneógaí m-anama. Suas na cathrach neamha agus gach eile comhair. Éist le guth m-urnaighe, mo Rí agus mo Dhia. Guidhim agat agus éist le'm ghuth ar maidín Íosa Mhic Mhuire d'fulaing do pháis ar chrann na croicthe uair roimhe an bháis dearcas orainn agus réidhtigh ár gcás. Tabhar dúinne na flaithis uair roimhe an bháis.
    Luighim ar an leabaidh seo ma shíntear mé san uaigh ag dul i mbás chodlata damh Mhic Dé ngidhim'se faoiside chruaidh mo leabtha leatsa. Ó olcas mo chroidhe agus ocraidhe mo chodlate. A Dhia is mé atá lochtach ngidhim mo gheallam na ndeanamh mo comhnuidhe. Máthair Íosa bí ag mo bhonn. Eoin baisteadh bí ag mo chrann. Teachtaire Dé dílis tar chugam i n-am go gcuiridh tú ola Chríosta ar mo anam cheannuigh Íosa ar an chrann.
    Máthar na Gile agus baínríoghan na glóire is leatsa ngidhim mo chasaide ar maidín is trathnóna le mo chur ar mo leas
    Máire Ní Giolla Bhríghde
    Ard na gCeapairí, Co. Donegal