School: Dún Lúithche (roll number 16423)

Dunlewy, Co. Donegal
Séamas Mac Giollabhrighde

1. (continued from previous page)
    Istigh. Sé an rud a bhí sé ag léigheadh go raibh fear uasal tall i Sasain agus go rabh cruinneadh mór le bheith aige go bfuighead sé fear a théigheadh do na inghean. Smaoitigh Padaí da mbéadh sé féin thall go bféidir go bfuigheadh sé í ach ní rabh mórán airgid aige. Bhí aintín do na chomhnuidhe giota taobh amuigh do Dhoire agus bhí grainín beag airgid aici aguc chuaid Padaí fhad léithe agus dubhairt sé gur chuir a athair annseo é ag iarraidh cúig phunt a chuidheochadh leis teach a deanamh.
    Dubhairt sise go dtabharfadh agus fáilte agus thug sí na cúig phunt do agus dimthigh sé leis agus chuaidh sé ar an bhád an oidhche sin agus lá ar na mbárach bhí sé tall i Sasain agus siubhal sé leis féin fríd Shasain agus bhí sé ag cur ceist ar dhaoine a casadh air cá rabh an áit a rabh an cruinneadh ag an fhear uasal agus fuair sé amach é.
    AT1361: The Flood
    Micheal Mac Cumhaill