School: Rann na Feirsde (roll number 15927)

Rann na Feirste, Co. Donegal
Pádraig Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    an bhean leabaidh dó agus chuir sí a luighe é. Annsin rinn sí tae dó. Nuair a bhí sé ag ól a chuid tae, shín sé suad giota aráin chuig pioctúir a bhí ar an bhalla. Labhair an pioctúir a bhí ar an bhalla leis agus dubhairt sé ith do sháith anocht ná beidh tú ag ithe do shuipeára agam-sa san oidhche márach. Bhí sagart na chomhnuidhe sa teach seo agus thainic sé aníos 'un tseomra chuige. D'fhaifruigh an sagart de'n ghásúr goidé a dubhairt an pictúir leis. D'innis an gasúr sin dó. D'fhiafruigh sé de'n ghásúr an leigfeadh sé eisean leis. Dubhairt an gásúr go leigfeadh agus fáilte. Chóirigh an bhean leabaidh do'n bheirt an oidhche sin. Ar maidin nuair a d'amharc sí sa leabaidh bhí an dá anam ar shiubhal na bhflaithead agus an dá chorp na luighe sa leabaidh.
    Eamonn Ó Gallchobhair (Donnchadh)
    Rann na Feirsde