School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    bhricfeasta do agus rann siad leis comh maith agus tháinic leo. Nuair a bhí sé réidh le himtheacht dubhairt sé go bhfuigheadh siad trí athchuinge ar bith dá n-iarrfadh siad, ach gan droch cheann ar bith a iarraidh agus d'imthigh sé.
    Bhí an fear fá choinne mála óir agus airgid a iarraidh agus lán cofra éadaigh, agus bhí an bhean fá choinne culaidh éadaigh a iarraidh agus bróga deasa. Ach ní raibh an bheirt ábalta socrughadh i gceart le chéile cadé d'iarrfadh siad. Bhí acha'n dhuine aca fá choinne an rud a ba' mian nleis féin a iarraidh.
    Tháinic an dinneara agus bhruith siad pota préataí. Nuair a bhí na préataí bruithte aca, chaith siad amach ar losaid iad i lár an urláir agus shuidh siad a dheanamh a ndinneara i lár an toighe. Ní raibh aca mar annlán ach scadán caoch agus braon blathaiche.
    "Níl móran maith' i bpréataí tura" ars' an bhean, " mo chreach gan giota muicfheola
    AT0750A: The Wishes