School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    rígh fá’n fhuagra a chonnaic sé sa phaipéar agus dubhairt gur b’é thuras ‘n-a chaisleáin ag iarraidh na giorsaigh le pósadh Sin an guth a fuair an freagar, fuair sé an cailín agus a trom fhéin óir.
    Ní dhearn siad moill ar bith leis an phósadh agus nuair a bhí an bhainfheis tart chuaidh an péire i gcionn an bhóthair ag tarraingt ar a ionadh comhnaidhe-san.
    Ní dheachaidh siad i bhfad go bhfacaidh sé éan ag éiteall san aer agus d’iarr sé ar an t-seabhac a ghabhail agus greim a fhaghail ar an éan. Chuaidh agus nuair a bhí an seabhac fá ghiota de’n éan scairt an fear leis gan an t-éan a mharbhughadh, ach mharbhuigh.
    Nuair a tháinic an seabhac fhad leis an fear agus an t-éan marbh leis chuir an fear ceist air cad tuighe ar mharbhuigh sé an t-éan indiaidh a chrosadh air agus chaith sé an chlaigeann de’n t-seabhac.
    “O”, ars an ghiorsach dholba “cad tuighe a
    AT0901: Taming of the Shrew