School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    a chuaidh sé isteach siud suas go bárr an bhalla bhig é ar lorg coinnle. Tháinic an cat air agus scríob sé é. Thuit sé anuas ar chúl a chinn ar an urlár agus tháinic an madadh air agus bhain sé lán a bhéil as a lairg. Chuaidh sé síos i lár an urláir agus tháinic an gabhar air agus poll sé le na chuid adharc é agus chaith sé síos chuig an asal é agus bhí sé aníos agus síos eadar an bheirt ar feadh tamaill.
    Bhí an coileach 'n-a chodladh ar an fhorradh agus mhuscail an trioscnach é. Thoisigh sé a scairtigh. Shaoil an fear go raibh sé ag iarraidh ar an muinntir eile eisean a chathadh suas chuige. Sa deireadh d'éirigh leis an doras a bhaint amach. Nuair a bhí sé ag gabhail amach ar an doras tháinic an asal air agus thug sí cic do a bhain géim as.
    Ar a ghabhail thart leis an chruaich do tháinic an gandal air agus fuair sé greim gaothsain air le n-a ghob agus thoisigh sé air le n-a dhá eiteóig go dtí go raibh an fheoil tógtha ó na cnámha do agus an craiceann
    AT0130: The Animals in Night Quarters
    AT1525: The Master Thief