School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    an t-seomra. Dubhairt sé leithe go mbéadh sí 'n-a ceann-urraifh ar an daoine a bhí anns an chaislean uilig.
    Bhí slat draoidheachta i dtaiscidh faoi leic aige agus dubhairt sé focla draoidheachta eiginteacht fá choinne an leac a thógail ach níor éirigh an leac. Dubhairt sé go minic sin iad gur fhoghluim an cailín óg iad.
    "Deirfidh mise anois iad", ar' sise agus go luath agus dubhairt sí iad d'éirigh an leac. Chrom sí síos agus thóg sí an tslat draoidheachta. Bhuail sí buille de'n t-slait ar an fhear draoidheachta agus fágadh 'n-a sheasamh 'n-a stangaire é agus gan é ábalta bogadh
    "Fan annsin anois", ar' sise, go dtarraidh mise arais".
    Chuaidh sí isteach anns an t-seomra, bhuail buille den t-slait draoidheachta ar gach cailín a bhí marbh agus d'éirigh siad uilig suas beo araist. Annsin siubhal siad uilig amach as an t-seomra
    Nóra Ní Dhubhthaigh
    Anagaire, Co. Donegal