School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    Tráthnóna an lae sin tháinic an fear draoidheachta 'n-a bhaile agus d'iarr sé an eochair ar an chailín agus thug sí do í. Chonnaic se an fhuil ar an eochair agus bhí fhios aige go raibh sí istigh anns an t-seomra.
    "Anois", ar' seisean, "bhris tú an gealltanas agus caithfidh mise tú a mharbhadh".
    Thug sé leis go dtí an seomra draoidheachta í agus mharbhuigh sé í.
    D'imthigh sé leis araist i riocht bacaigh, go dtí teach athra an chailín seo agus scairt sé amach, "tabhair damh giota aráin ná tá mé ag fághail bháis leis an ocras". Fuair an inghean a ba' sine giota aráin agus thug sí do e. Go luath agus shín sí an t-arán chuige fuair sé greim uirri agus chuir se isteach anns an bhascóid í, agus thug sé leis go dtí an caislean í. Nuair a tháinic siad go dtí an caislean thug sé amach as a' bhascóid í
    Thug sé fríd na seomraí uilig í ach ceann amháin. Cupla lá 'n-a dhiaidh sin
    Nóra Ní Dhubhthaigh