School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

Ní’l duine ar bith sa teach seo anois.
    Cuireann na “jobars” na ba a cheannuigheann siad isteach ins na “yards”. Ní bhíonn na h-aontaighe a bhíonns ann anois cosamhail leis na rudaí a bhíodh ann fado. Ní bíonn sport ar bith ag na h-aontaigh anois.
  2. Seanamhráin

Nuair a bhí an tionra i nArann

Sean Amhráinn :-
    Nuair a bhí an tiomra i nArann. D’éirigh an tilarm, eiteógaí bána dár leig sé le gaoth anuas fríd an bhearnaigh agus a bhróga i n-a láimh leis gur dhamhsaigh se damhsa i dtigh Seamus Uí Baoighil.
    D’éirigh Peggie Mhór “Noble” agus dubhairt sí nach bposadh sí an tsean duine leath, go bposadh sí an fear óg mar nach maireadh sé acht bliadhain. Saidhbhireas no feardaibh me anois no go bráth, teach agus garrdha ag Seamus Uí Baoighil.
    Sean amhrán a fuairtheas o Brighidh Ní Dhómhnaill atá i n-a comhnuidhe i dTuam Leitir ‘Ic a’ Bháird. Tá sí dhá scór go leith bliadhanta.
      1. poetry
    Nóra Ní Laodhóg