School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Bhí dhá dheirbhsear ann aon uair amháin. Bhí duine aca posta agus ní rabh an duine eile. Chuir siad suas na ‘Seguins’ agus chaith siad an t-uisge coisreactha go maith. Chuaidh an bean a bhí posta amach go bhfeicfeadh sí an rabh na caorach san áit cheart agus bhí. Annsin sgairt sí amach. Come all to me. Come all to me over the heathery mountain. Chualaidh an bhean eile í agus sgairt sise: Come half to me. Come half to me over the heathery mountain. Thoisigh an t-im agus an bláth a teacht amach as bróga an chead bhean agus ní tháinig dhach as bróga an bhean eile. Thoisig sí ar na
    Máire Ní Mheallaigh