School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

Dheán siad leabaidh de na rudaí a bhíonn ins na maillaí aca.
    Ní leigeann cuid de na daoine isteach iad ar chomhair ar bith, bíonn an lucht siubhail mallachtaí ar n-a daoine seo.
    Suidheann cuid aca síos agus seasann cuid eile sa doras agus iarrain siad cé bith rud atá a dhioghbhail ortha. Bíonn siad ag iarraidh loistín bheireann cuid de na daoine loistín daobhtha, agus cuid eile ní thabhairfhann. Innsean siad sgealtaí do na daoine sa teach. Bíonn mála bratógaí leobhtha cuireann siad síos ar an urlar é [?] Luigheann siad air go maidín agus sin an cineal leabaidh a bhíos acu. Nuair a bhíonn siad ag imteacht deireann siad paidireacha beaga
    “God put the bad hour past you”
    Annsin imthigheann siad.