School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal a Trí

Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí sé iongantach bocht. Lá amháin chuaidh sé amach ag gearradh crainn.

Thoisigh an fear ag gearradh agus nuair a bhí sé ag dul na bhaile, chonnaic sé crann ionganthach deas agus ghearr sé an crann seo fosta.
    Chuaidh sé na bhaile an lá sin agus é iongtantach. Rinne se bron bheag tae do fhéin agus chuaidh se ina luighe annsin
    Nuair a d'éirigh sé ar maidín ní rabh gruaig ar bith air.
    Ní rabh fhios aige caidé rinne sé
    Bhí sé in a shuidhe annsin agus níor maith leis a dhul amach ar an doras.
    Chualadh sé duine d'fhosgail sé an doras agus chonnaic sé fear beag taobh amuigh agus d'iarr sé ar an fear teacht agus an crann a chuir arais D'imthigh an fear agus nuair a thainig sé ag an coill bí rud mór sidheógaó ag fannacht air, thug siad isteach sa teach é
    Choinnigh siadh isteacht é cupla lá. Nuair a bhí sé ag imtheacht chuir siad and ghruaigh air. Tháinig sé na bhaile
    Sorcha Ní Dhomhnaill
    Siopadóir