School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal a Dó

Bhí fear agus a bean in a gcomhnuidhe ar an duin Dumhaigh am amháin. Bhí an bhean seo tinn agus chuaidh an fear seo ar shiubhail fa choinne an dochtúra.

Bhí fear agus a bhean in a gcomhnuidhe ar an Dum Dumhaigh am amháin. Bhí an bhean seo tinn agus chuaidh an fear seo ar shiubhail fa choinne an dochtúra. Bhí droch la ann agus bhí sé ag coir go trom.
    Chuaidh sé isteach ispint mhór agus ní rabh sé istoigh acht cupla bomaite gur chualadh sé guth ag rádh: "gabh a bhaile tá do fear ag fághail bháis," Níor eist se leis an chead an chéad uair,. Acht: nuair a chualadh sé n dara uair é d'imthigh, sé.
    Nuair a d'imthigh se ar shiubhal thuith an spinc agus thainig bróg. Bhead dead amach. Nuair a chuaidh an fear na bhaile fuair an bhean bás.
    Sorcha Ní Dhomhnaill
    Siopadóir