School: An Clochán Liath (Dungloe) (roll number 15243)

An Clochán Liath, Co. Donegal
Doiminic Ó Ceallaigh

1. (continued from previous page)
    fághail aige, bhí sé athruighiste ag Seán. Tharluigh sé gur éirigh seán agus chaill sé an chainnt, agus ní rabh se abálta innse daobhta ca rabh an t-ór, agus bhí sé deánamh comhartaí le na meár daobhta gur thíos faoi teach antoinn Pháidín a bhí sé. Thiontuigh sé rabh de clocha a bhí ann, acht ní bfuair sé an t-ór. Fuair Seán Ó Caslaigh bhas annsin agus tá an t-ór annsin go foill. Sin mar tháinig na Duirníní go Cró-Pádraig.
    Chuaidh an bhailseach na h-Árd-Míne agus choinnigh sean bhean é agus leis an talamh aoibriú dithe. Chuaidh Moy un na Cruite, agus Cruinnuighadh isteach oiread eallaigh agus nach dtiocfadh leo iad a coinneal.
    Pádraig Ó Gallchobhair
    Máire Bean Uí Bhailis