School: Ailt an Chorráin

Ailt an Chorráin, Co. Donegal
Proinsias Ó Breisleáin

1. (continued from previous page)
    go raibh an caisleán beo beithidheach le saighdiuirí agus nach mbeadh gar ann dobhtha é d'ionnsuidhe. Thionntuigh siad a gcuid soitheach agus amach 'na fáirrge moire leobhtha arís. Sin mar shábhail an cailín an caisleán.
  2. Pósaidhthe
    Ins an áit seo ba é an t-am sin den bhliadhain idir Nodlaig agus an Cargas a phóstaí bunudhas na ndaoine. Duine ar bith nach rabh posta oidhche Mart na hInide, "bíodh a cheann sa phota" a deirtí go ceann bliadhna eile. Cupla bliadhain ó shoin bhí fear a' na comhnuidhe san cheanntar seo - fear nach rabh an taoibh amuigh den chéill aige. Agus bhí se na chomhnuidhe leis