School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann am amhain agus bhí sé iongantach saidhbhir. Lá amháin chuaidh sé amach a sheilg. Chonnaic sé géacha amuigh ar loch.

greim gruaige air.
    Sgéal a d’innis Gráinne Ní Chailín do Eibhlin. Ta Gráinne dhá scór agus dhá bhliadhain. Seo sgéal eile a d’innis sí :-
  2. Scéal II

Bhí fear ann am amháin agus bhí sé ag dul a ghearradh crainn. Chuaidh sé suas i gcrann mhór a bhí ann.

II
    Bhí fear ann am amháin agus bhí sé ag dul a ghearradh crainn. Chuaidh sé suas i gcrann mhór a bhí ann. Thoisigh an ghaoth mhór agus thuit an fhear anuas ar an talamh. Bhí sé ina luighe annsin agus gan é ábalta éirigh. Sa deireadh thainig fear fhad leis agus thóg sé é. Bhí sé chomhair a bheith marbh. Thug sé ‘un na bhaile é agus níor fhás gruaig ar bith air ón lá sin go dtí an lá indiu.