School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal

aicí. Bhí sí iongantach tinn agus fuair sí bás tamall i na dhiaidh sin.
    Nóra Ní Laodhóg a scríobh ar 20/12/38
    Tá o inghean dó Pha beo agus tá sí ag fágháil an phensiun.
  2. Scéal

Bhí fear ann am amhain agus bhí sé iongantach saidhbhir. Lá amháin chuaidh sé amach a sheilg. Chonnaic sé géacha amuigh ar loch.

Sgéal.
    Bhí fear ann am amháin agus bhí sé iongantach saidhbhir. Lá amháin chuaidh sé amach a sheilg. Connaic sé géacha amuigh ar loch. Chaith sé urchar fhad leobhta acht caidé bhí ann acht eallaí. Mharbh sé ceann acu.
    D’imthigh sé ‘un na bhaile ann sin. Chuaidh sé ‘un na luighe annsin agus nuair a mhusgal sé ar maidin, bhí a ghuna ar shiubhail agus bhí a chuid gruaige ins an leabaigh. Ón lá sin amach ní bhfuair sé a ghuna nó níor fhás