School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal

1. Tá leigheasannaí ag morán daoine ins an cheanntar seo.
    Concubhair Uí Gaoithín
    Baile an Churraigh.
    Dubh Charraigh.
    1. Tá leigheas aige san da mbéadh do chos leonta no do lámh, thiocfhadh leat an leigheas a fhághail aige. An dóigh a gnidheann sé é :-
    Gheobhaidh sé córda cuirfidh sé trí snaomh air. Deirfhidhe sé paidir éigin annsin. Níl fhios ag duine ar bith an paidir sin. Bheirfhidhe sé an (paidír) córda duit annsin. Thig leat é a cheangal thart ar do chos nó do lámh. Fuair sé an leigheas ó dhuine éigin a bhí ag (dh) gabhail a fhághail bháis. Bheirfidhe seisean an leigheas dho dhuine éigin eile nuair atá sé ag fágháil bháis.