School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. (continued from previous page)
    Má bhíonn fód mónadh ar an phláta a chuireann sé a láimh air béidh an duine sin faoi na fóide ar an chéad duine ins an teach. Má bhíonn uisge ar an phláta Rachaidh an duine sin treasna na fairrge roimhe duine ar bith eile sa teach.
    Gheobhaidh tú cupa uisge agus deirfidhe tú go bhfuil tú ag gabhail a cheangalt don bhalla. Fiafruighe an dtig leat giota córda a fhaghail. Tabhair leat an giota córda an chupa uisge agus duine éigin as an teach Gabh amach taobh amuigh don teach agus leig don chórda tuitim ar an talamh. Abar leis an duine atá leat an chorda a thógait duit. Nuair a bíonn seisean ag tógailt an chórda