School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. (continued from previous page)
    Gheobhaidh tú máide briste agus dheánaidh tú trí mharc sa tuaithe, cuirtear ainmneacha fir ortha. Ní innsean sé na h-ainmneacha do’n duine a bhfuil sé d’a dheánamh do
    Dhéirfidh sé ceann ‘inteacht de na trí mharc agus cé bith fear a seasann an mharc sin do.
    Geobhaidh duine éigín trí phlátaí agus fágfaidh sé ar an urlár iad Cuirfidhe sé uisge igcheann acu, fainne ins an cheann eile agus fód mónadh ins an triomhadh ceann. Cuirfidhe duine éadach ar a shúile agus seasochaidh sé os cionn na plataí. Annsin cuirfidhe sé síos a lámh ar cheann amháin de na plataí. Mas é fainne atá ar an phláta. Bhéidh an duine sin ar an chéad duine le pósadh ins an teach