School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal IIII (continued)

Bhí bean ann am amháin 7 ní rabh rud beo aici ins an domhain aici acht bo. Lá amháin chuaidh sí go dtí an aonaigh agus dhíol sé an sío, fuair sí deich punt orthí.

ag an meadhon oidhche tháinig an " tap tap" go dtí an doras.
    D'iarr an fear ar bhean iad a leigint isteach go rachadh seisean i bhfolach.
    Leig sí isteach iad. Tháinig beirt fhear isteach agus iad uilig déanta suas, (le) acht le sin tháinig an fear ‘un tosaigh agus gunnaí leis agus cé bhí ann acht chá fear de chuid na chomharsain.
  2. Scéal V

Bhí fear 7 bean ag déanadh maistread tráthnóna amháin.

Scéal V
    Bhí fear agus bean ag déanadh maistread tráthnóna amháin . Thóg an bean an clár de’n chuinneóig, acht le sin tháinig na ba go dtí an doras agus b'eigin daobhtha