School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal III (continued)

Bhí fear agus bean ann agus bhí grádh mhór ag an fear do bhean. Oidhche amháin tháinig na sidheógaí agus thug siad ar shiubhal an bhean agus an páiste. Bhí brón mhór ar an fhear.

sé gasta go leór agus dubhairt sé le cuid de’n na comraidte é a dhéanadh do.
    Tháinig fear óg agus fuair an bhean anuas de’n capall acht thionnthuig fear de na sidheogaí thart agus dubhairt sé leis an fear óg "bheidh daor ort sa a mhic" agus cúpla lá ina dhiaid sin fuair achan rud beo a bhí ag an fear óg bás.
  2. Scéal IIII

Bhí bean ann am amháin 7 ní rabh rud beo aici ins an domhain aici acht bo. Lá amháin chuaidh sí go dtí an aonaigh agus dhíol sé an sío, fuair sí deich punt orthí.

Sgéal IIII
    Bhí bhean ann am amháin agus ní rabh rud beo aici ins an domhain aici acht bó.