School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal III

Bhí fear agus bean ann agus bhí grádh mhór ag an fear do bhean. Oidhche amháin tháinig na sidheógaí agus thug siad ar shiubhal an bhean agus an páiste. Bhí brón mhór ar an fhear.

Sgéal III
    Bhí fear agus bean ann agus bhí grádh mhór ag an fear do bhean.
    Oidhche amháin tháinig na sidheógaí agus thug siad ar shiubhal an bhean agus an páisté. Bhí brón mhór ar an fhear.
    Nuair a tháinig Oidhche Samhna d'innis duine eigin do go mbéadh na sidheógaí ag dul thart ag an doras ag teacht na h-oidhche agus da mbeadh sé gasta go leór a bheith amuigh agus slat a phoca a bheith leis agus an bean a tharraingt anuas de'n chapall, acht caithfeadh sé a bheith iontach gasta.
    Bhí fíos ag an fear na mbeadh