School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal I (continued)

Bhí fear ann fada ó shoin agus bhí chuid mhór airgid aige. Bhí oileán amuigh ar loch. Bhí na sidheógaí amuigh ins an oilean seo, agus ní rabh duine ar bith ag dul cómhar.

(continued from previous page)
    agus dhéanamh sé a chuid tae sa tseomhra agus rachadh sé amach go dtí an doras agus deirfeadh sé "Would you please Mr. Roarty come in to tea.
  2. Scéal a 2

Bhí ministear ann am amháin agus bhí cat mór aige. Cé bith rud a dhéanadh an ministear dhéanadh an cat an rud ceadhna.

Scéal a 2
    Bhí ministear ann am amháin agus bhí cat mór aige. Cé bith rud a dhéán an mhinistear déanadh an cat an rud ceadhna.
    D'iosfadh an cat as a plata agus luigheadh sé sa leaba ceadhna.
    Lá amháin d'iarr an mhinistear ar na searbfhóganta dinnéar mhór a dhéanadh no go rabh an sagart ag teacht fa choinne a dhinneara.